Badlakens en kilts voor hamam en sauna

Grote badlakens, hamamdoeken en saunakilts

Extra lange saunabadlakens: smal badlaken met een lengte van 2 meter, voor de sauna. Om helemaal languit te liggen, en blijft bovendien beter liggen op de saunabank dan een breed badlaken. We hebben saunabadlakens van badstof en van wafelkatoen.

Een hamamdoek is een soepel badlaken van dunne katoen. Hamamdoeken zijn gemakkelijk om te slaan en blijven beter zitten dan badstof badlakens. Hamamdoeken zijn geschikt voor sauna en hammam, maar zeker ook voor het strand, om mee te nemen op vakantie. Dunne lichtgewicht handdoeken van 100% katoen, drogen goed af, zijn snel weer droog, populair bij saunaliefhebbers. En ook niet onbelangrijk: ze zijn er in mooie effen kleuren en in wit met streepjesdessins. Samen met de franje geeft het kijken ernaar al een een vakantiegevoel!

Een saunakilt is een handdoek met drukknopen-, knopen- of klittenbandsluiting. Een kilt kan je buiten de sauna dragen, en in de sauna kan het ook als handdoek dienen, om op te zitten. We hebben dames- en herenkilts in diverse materialen (bijpassend bij badjassen en badlakens): van badstof en van wafelkatoen. Absorberend en snel weer droog, speciaal voor de sauna dus. Er zijn herenkilts van heup tot knie, en een dameskilt (of sarong) valt vanaf de oksel tot de knie (sommige soorten tot over de knie).

  • dunne hamamdoeken van katoen
  • hamamdoeken met badstof aan de achterkant
  • extra lange badlakens voor de sauna
  • kilts en omslagdoeken van veloursbadstof, van badstof of van wafelkatoen